4.8.2016

Raparperipiirakka


Nyt on ihan pakko pistää tähän ihan vaan itselleni muistiin tämän kesän ehdoton mökkihitti, Sumarin Sikken NamiNamasten raikkaan raparperipiirakan ohje (alkuperäinen täältä). Koska ensi kesänä tätä reseptiä haetaan taas kissojen ja koirien kera!

Teen pyöreään piirakkavuokaan Sikken ohjeesta puolikkaan, eli:

300 g kuorimattomia raparperin varsia puolen sentin paloiksi leikattuna
3 rkl sokeria

Annetaan mehustua sen aikaa, kun valmistetaan pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
150g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Aineet laitetaan tehosekottimeen ja surrautetaan nopeasti taikinaksi, joka painellaan piirasvuokaan. Laitan leivinpaperiarkin alle, jotta tahmoisen valuvaisen pohjataikinan saa kakkulapiolla edes jotenkuten otettua.

Ensin paistetaan pelkkää pohjaa uunissa 10 minuuttia  (210 astetta)

Sillä välin valmistetaan kuorrute:

2 kananmunaa
3 rkl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja

Vaahdotetaan sokeri ja munat. Lopuksi lisätään vehnäjauhot nostellen sekaan. Laitetaan lötkö seos muovipussiin.

Kun piiraspohja on valmis, lisätään raparperin palat päälle. Laitoinpa kerran vasta poimittuja vadelmiakin mukaan. Kaunista, namuisaa tuli!

Päälle pursotetaan kuorrute niin, että hiukan raparperiakin näkyy. Täyte leviää, joten varovasti!

Sitten taas uuniin. Nyt riittää melkeinpä 5 minuuttia! Ihan vaan, jotta kuorrute saa väriä.

Ihan parasta lämpimänä ja vaniljajäätelön kera. Tämmöinen:



Tein tätä pitkin kesää, eli hyvin käyvät vähän varttuneemmatkin varret. Ei tarvitse hosua kevätversoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olet löytänyt Villa Siniselle, ihanaa!
Jätä ihmeessä viestiä 😊